Η παχυσαρκία εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα, καθώς αποτελεί το νούμερο ένα αίτιο νοσηρότητας και θνητότητας για ολόκληρο τον πλανήτη.
Ως αποτρέψιμος παράγοντας δημιουργίας καρκίνου είναι μόλις δεύτερη μετά το κάπνισμα, όμως η κατάταξη αναμένεται να αλλάξει προς το χειρότερο τα επόμενα χρόνια λόγω του συνεχώς αυξανόμενου μέσου σωματικού βάρους παγκοσμίως και συνδέεται με 13 διαφορετικούς τύπους καρκίνου.

Η βαριατρική χειρουργική θωρείται σήμερα ένα ισχυρό εργαλείο στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας και προτείνει μία γκάμα από χειρουργικές λύσεις. Διαβάστε τη συνέντευξη της Ελένης Καραφώκα - Μαύρου, Χειρουργού, Δ/ντριας Β' Κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας Metropolitan General στο Capital ΕΔΩ

Tags: Ρομποτικη Χειρουργικη Da Vinci Λαπαροσκοπικη Χειρουργικη

Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η “Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση” (Γ.Ο.Π.) μπορεί να θεωρηθεί μια από τις παθήσεις της σύγχρονης εποχής, λόγω της κακής διατροφής, και στην ουσία αποτελεί την κατάσταση στην οποία το περιεχόμενο του στομάχου (υγρά και στερεά) κινείται ανάποδα, δηλαδή από το στομάχι προς τον οισοφάγο.

Tags: Χειρουργός Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης θολοπλαστική κατά nissen επιπλοκες ρομποτική θολοπλαστική κατά nissen

Continue reading

Η χρήση του χειρουργικού ρομπότ έχει θέση σε όλες τις επεμβάσεις της κοιλιάς, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση του διευκολύνει τους χειρουργικούς χειρισμούς σε επίπεδο που τείνει να καθιερωθεί ως απαραίτητο...

Tags: Ρομποτικη Χειρουργικη Da Vinci

Continue reading