Χειρουργική Αντιμετώπιση Διαφραγματοκήλης - Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (ΓΟΠ)

Πώς αντιμετωπίζω τη Διαφραγματοκήλη;

Η Διαφραγματοκήλη είναι η κατάσταση κατά την οποία μέρος του άνω τμήματος του στομάχου μετατοπίζεται προς το θώρακα δια μέσου ενός διευρυμένου ανοίγματος στο διάφραγμα. Το χειρουργείο για την αποκατάσταση αυτού του προβλήματος και της Γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης που συνήθως συνυπάρχει εδώ και δύο περίπου δεκαετίες γίνεται πλέον Λαπαροσκοπικά. Η επέμβαση ονομάζεται Λαπαροσκοπική Θολοπλαστική κατά Nissen και ο στόχος της είναι να περιοριστεί η τρύπα στο διάφραγμα και να δημιουργηθεί μία βαλβίδα εξωτερικής πίεσης στον οισοφάγο. Για τον σκοπό αυτό το άνω μέρος του στομάχου περιτυλίγεται και καθηλώνεται γύρω από τον κατώτερο οισοφάγο. Για τις ανάγκες αυτού του χειρουργείου, προσωπικά επιλέγω το ρομπότ επειδή μου δίνει την δυνατότητα να φτάσω με ακρίβεια τους χειρουργικούς μου στόχους, ωστόσο η λαπαροσκοπική μέθοδος είναι επίσης πολύ καλή επιλογή εάν το ρομπότ δεν είναι διαθέσιμο.

Σχετικά videos

 


 


 


 


 


 

✍️γράφει η Dr. Ελένη Καραφώκα-Μαύρου, Γενικός Χειρουργός - Διευθύντρια Β' Κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας "Metropolitan General" στο Χολαργό και επιστημονικός συνεργάτης των: 

✓Δικταίον Ιατρικό Κέντρο
✓AMERICAN MEDICAL CENTER
✓ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ & 
✓ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

στη Λευκωσία της Κύπρου, με εξειδίκευση σε θέματα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (στομάχι, παχύ έντερο, πάγκρεας, λεπτό έντερο, αιμορροΐδες, οισοφάγο) & ΚΗΛΗΣ  καθώς και σε θέματα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ σε Ελλάδα & Κύπρο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Από Ελλάδα

☎️ 6932582182 - Ελλάδα (Προσωπικό τηλέφωνο)
☎️ 211 9904340 (8:00 – 16:00) - METROPOLITAN GENERAL στο Χολαργό

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από Κύπρο

☎️ 99400409 (Προσωπικό τηλέφωνο)
☎️ 22325252 - Τηλέφωνο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο Λευκωσίας 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

❝Εάν έχετε ένα σοβαρό ή περίπλοκο χειρουργικό πρόβλημα και εκεί που μένετε δεν έχετε πρόσβαση σε χειρουργό που να μπορεί να το αντιμετωπίσει, ή εάν χρειάζεστε μία δεύτερη γνώμη, στην κατηγορία ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ αυτό θα βρείτε οδηγίες πως να επικοινωνήσετε μαζί μου.❞ 

Για Ραντεβού εξ αποστάσεως με τη χειρουργό, δείτε τη διαδικασία ΕΔΩ