Χειρουργική Αντιμετώπιση Μετεγχειρητικής κήλης

Πώς αντιμετωπίζω τις μετεγχειρητικές κήλες;

Οι μετεγχειρητικές κήλες έχουν την ιδιαιτερότητα ότι εμφανίζονται σε τομές από προηγούμενα χειρουργεία γι’ αυτό η θέση τους, το σχήμα, το μέγεθος και το περιεχόμενο του σάκου τους είναι ανάλογο με το χειρουργείο που προηγήθηκε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέγω την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Η επιλογή μου ανάμεσα στην Λαπαροσκοπική ή στην Ρομποτική μέθοδο επηρεάζεται από την θέση και το μέγεθος της κήλης αλλά και από τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις που αναμένω να αντιμετωπίσω κάθε φορά.

Και οι δύο μέθοδοι έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ανοικτό, κλασικό χειρουργείο κάνω στις περιπτώσεις που το επιβάλλουν ο τύπος της κήλης ή τα ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να έχει ο ασθενής.

 

❢Διαβάστε για τα πλεονεκτήματα / μειοκεκτήματα της Λαπαροσκοπικής Μεθόδου αποκατάστασης μετεγχειρητικής Κήλης ΕΔΩ

❢Διαβάστε για τα πλεονεκτήματα / μειοκεκτήματα της Ρομποτικής Μεθόδου αποκατάστασης μετεγχειρητικής Κήλης ΕΔΩ

❢Διαβάστε για τα πλεονεκτήματα / μειοκεκτήματα της Ανοιχτής Χειρουργικής αποκατάστασης μετεγχειρητικής Κήλης ΕΔΩ

Σχετικά videos

 

 

 

 


✍️γράφει η Dr. Ελένη Καραφώκα-Μαύρου, Γενικός Χειρουργός - Διευθύντρια Β' Κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ογκολογίας "Metropolitan General" στο Χολαργό και επιστημονικός συνεργάτης των: 

✓Δικταίον Ιατρικό Κέντρο
✓AMERICAN MEDICAL CENTER
✓ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ & 
✓ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

στη Λευκωσία της Κύπρου, με εξειδίκευση σε θέματα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (στομάχι, παχύ έντερο, πάγκρεας, λεπτό έντερο, αιμορροΐδες, οισοφάγο) & ΚΗΛΗΣ  καθώς και σε θέματα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ σε Ελλάδα & Κύπρο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Από Ελλάδα

☎️ 6932582182 - Ελλάδα (Προσωπικό τηλέφωνο)
☎️ 211 9904340 (8:00 – 16:00) - METROPOLITAN GENERAL στο Χολαργό

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από Κύπρο

☎️ 99400409 (Προσωπικό τηλέφωνο)
☎️ 22325252 - Τηλέφωνο Δικταίον Ιατρικό Κέντρο Λευκωσίας 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

❝Εάν έχετε ένα σοβαρό ή περίπλοκο χειρουργικό πρόβλημα και εκεί που μένετε δεν έχετε πρόσβαση σε χειρουργό που να μπορεί να το αντιμετωπίσει, ή εάν χρειάζεστε μία δεύτερη γνώμη, στην κατηγορία ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ αυτό θα βρείτε οδηγίες πως να επικοινωνήσετε μαζί μου.❞ 

Για Ραντεβού εξ αποστάσεως με τη χειρουργό, δείτε τη διαδικασία ΕΔΩ