Εδώ και δυο χρόνια αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα με οισοφαγική παλινδρόμηση.

Εδώ και δυο χρόνια αντιμετώπιζα σοβαρό  πρόβλημα με οισοφαγική παλινδρόμηση. 

Πνιγόμουν με το νερό, το φαγητό, είχα ταχυκαρδίες.  Είχα συνέχεια βήχα.  Μιλούσα και με έπαιρνε ο βήχας.  Κοβόταν η αναπνοή μου ενώ μιλούσα. Τα βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ επειδή επέστρεφε πίσω το φαγητό.  Έχανα συνέχεια αίμα, η αιμοσφαιρίνη μου  έφτασε στα 5.  Ήμουν πολύ χλωμός  δεν είχα καθόλου δύναμη και διάθεση.   Οι αποθήκες του σιδήρου μου έφτασαν να είναι στο 1.

Μέχρι που αποφάσισα να πάω στον γιατρό και να ψάξω το πρόβλημα.

Ο γιατρός στο νοσοκομείο ξαφνιάστηκε με τα αποτελέσματα των αναλύσεων μου.  Χρειάστηκε να μου βάλουν  δύο μονάδες αίμα για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. 

Αμέσως μετά επισκέφθηκα τον οικογενειακό μας γιατρό ο οποίος αφού με εξέτασε, υποψιάστηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον οισοφάγο μου και με παρέπεμψε σε ειδικό γαστρεντερολόγο.  Στην εξέταση με τον γαστρεντερολόγο ανακάλυψε ότι έπασχα από οισοφαγική παλινδρόμηση με ευμεγέθη διαφραγματοκήλη.  Ο οισοφάγος μου ήταν γεμάτος πληγές από τα οξέα που εκκρίνονταν κατά την διαδικασία της πέψης και της χώνεψης.

Ο γιατρός με ενημέρωσε ότι το πρόβλημα μου ήταν πολύ σοβαρό και μόνον με χειρουργική επέμβαση μπορούσε να λυθεί.  Εισηγήθηκε να επισκεφθώ γιατρό στο εξωτερικό γιατί μόνον εκεί μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι θα λυνόταν το πρόβλημα.

Άρχισα τότε να παρακολουθώ στο διαδίκτυο για τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.  Ώσπου μια μέρα ανακάλυψα την Δρα. Ελένη Καραφώκα ειδική χειρούργο για τέτοιες επεμβάσεις η οποία εφαρμόζει την μέθοδο της ρομποτικής χειρουργικής.  Η Δρ. Καραφώκα κύπρια στην καταγωγή  επισκέπτεται την χώρα μας κάθε μήνα και εφαρμόζει στην Κύπρο αυτή την μέθοδο.  Όποτε υπήρχε στο διαδίκτυο ενημέρωση από την γιατρό την παρακολουθούσα.  Παρακολουθούσα τον τρόπο με τον οποίο χειρουργούσε.  Πήρα την απόφασή μου.  Ήξερα, ήμουν σίγουρος ότι η γιατρός αυτή θα με έκανε καλά. 

Μια μέρα την επισκέφθηκα στο Ιατρικό Κέντρο το οποίο την φιλοξενεί στην Κύπρο.  Μόλις την γνώρισα, ενθουσιάστηκα.  Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και διαπίστωσα επίσης πόσο ανθρώπινη είναι η κυρία Καραφώκα.  Ορίσαμε αμέσως  την ημερομηνία της επέμβασης.

Έκανα όλες τις προ εγχειρητικές εξετάσεις που ήθελε η γιατρός  και στις 19 του Ιούνη 2019, υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση  με την μέθοδο της ρομποτικής.

Τα αποτελέσματα εκπληκτικά.  Σε μια βδομάδα ήμουν τελείως καλά.   

Νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη στην γιατρό.  Με έκανε τελείως καλά.  Όλα τα συμπτώματα που είχα έχουν εξαφανιστεί και ζω την ζωή μου αρμονικά.  Σε ευχαριστώ πολύ από καρδιάς αγαπητή κυρία Καραφώκα.