Άφησα πίσω μου τον καρκίνο...

Ζώντας από κοντά τη χαμένη  μάχη με την αρρώστια, φίλης και  αργότερα του πατέρα μου, δεν ήθελα να πιστέψω ότι αυτό το εξόγκωμα που έπιανα στο στήθος μου ήταν καρκίνος. Αποκλείεται, θα φύγει, είπα και για καιρό  απέφευγα να το σκέφτομαι. Τρία χρόνια  μετά, το εξόγκωμα  ήταν εμφανές και παράλληλα αισθανόμουν μία ενόχληση στη μασχάλη. Αποφάσισα να το αντιμετωπίσω. Επισκέφτηκα μία γιατρό στο νησί όπου ζούσα, η οποία μου συνέστησε να φύγω άμεσα για χειρουργείο. Βρέθηκα λοιπόν στην Αθήνα και στο ιατρείο της κας Καραφώκα .Εκτίμησα εξ´ αρχής την αμεσότητα της και είχα την αίσθηση ότι η ίδια και η ομάδα της θα ήταν δυνατοί σύμμαχοι σε αυτή τη μάχη. Το χειρουργείο έγινε με επιτυχία  και λίγες μέρες μετά, η βιοψία επιβεβαίωσε την κακοήθεια. Είναι σημαντικό για εμένα το ότι η γιατρός σεβάστηκε την επιλογή μου, να μην ακολουθήσω τη συνιστώμενη αγωγή (χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και ορμονοθεραπεία), αλλά διαφορετική εναλλακτική θεραπεία .Συνεχίζει να με παρακολουθεί ανά εξάμηνο και σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, οι εξετάσεις μου είναι καθαρές. Αποφασισμένη πια και με την πίστη ότι άφησα πίσω μου τον καρκίνο, ζω την κάθε μέρα με θετική σκέψη και κυρίως χωρίς άγχος.

L. A. γυναίκα  50 ετών 

Ρομποτική Χειρουργική Da Vinci....5 σημαδάκια στην κοιλιά μου θυμίζουν την επανεκκίνηση!

Καλησπέρα σας

Βρίσκομαι σε βήμα πρώτη φορά και νοιώθω λίγο αμήχανα. Θα το ξεπεράσω..

Ονομάζομαι Ελένη Πανούση είμαι 54 ετών και καρκινοπαθής. Το 2006 διαγνώστηκε καρκίνος στο παχύ έντερο. Έχουν περάσει 7 (επτά) χρόνια και είμαι υγιής.

Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Ξέρετε οι περισσότεροι άνθρωποι μας αντιμετωπίζουν με δέος και μερικές φορές με φόβο. Είμαστε κανονικοί άνθρωποι, με αδυναμίες, πού κάποια στιγμή αντιμετωπίσαμε τον καρκίνο. Πρέπει να πολεμήσεις, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να δημιουργούμε πρότυπα αντιμετώπισης του καρκίνου. Αυτό πού μπορούμε να κάνουμε, είναι να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και να μιλάμε για τον καρκίνο χωρίς προκαταλήψεις.

Εγώ λοιπόν βρίσκομαι εδώ για να σας πω τι δεν έκανα.

Για αρκετά χρόνια (3,4) τουλάχιστον έβλεπα αίμα στα κόπρανα αλλά δεν ζήτησα ιατρική βοήθεια. Το καλοκαίρι του 2006 τα συμπτώματα εντάθηκαν. Συχνές ζαλάδες, ατονία, απώλεια βάρους....

Ρομποτική Χειρουργική Da Vinci....Μια απόφαση που οδήγησε σε τόσα πολλά!

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που αποφάσισα επιτέλους να δω γιατί πονούσε τόσο πολύ το στομάχι μου. Μια απόφαση που οδήγησε σε τόσα πολλά.

Για να πάρω  όμως την ιστορία από την αρχή, όλα ξεκίνησαν από τους πολύ έντονους πόνους που ένιωθα στο στομάχι και οι οποίοι κρατούσαν από αρκετές έως , κάποιες μέρες, και  πάρα πολλές ώρες κάθε μέρα. Ανέκαθεν είχα θέματα με το στομάχι μου, από τότε δηλαδή που λόγω προβλημάτων με τη μέση μου, έπαιρνα βαριά αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αλλά ποτέ δεν είχα ασχοληθεί σοβαρά να βρω γιατί .

Αυτή τη φορά όμως εκτός του ότι οι πόνοι διαρκούσαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είχα και την σύζυγο που για καλή μου τύχη επέμεινε να το κοιτάξω , οπότε και κανονίσαμε να πάω να δω έναν γαστρεντερολόγο.  Πήγαμε λοιπόν και είδαμε τον κο ... και λόγω του ότι είχα ξεκινήσει θεραπεία, για ένα άλλο πρόβλημα που είχα, με αντιβίωση και λόγω των πόνων στο στομάχι, είχα ήδη ξεκινήσει παράλληλα θεραπεία με Pantium. Επειδή λοιπόν όταν έγινε το ραντεβού με τον γιατρό ήδη είχα ηρεμήσει από τους πολύ έντονους πόνους ο γιατρός διέγνωσε...

Θεραπεύτηκα μέσω Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci και τώρα πια νιώθω ότι πρέπει να αλλάξω πράγματα στη ζωή μου...

Ξ.Π

Είμαι 61 ετών εργαζόμενη μητέρα 2 παιδιών  και τριών εγγονών και θα ήθελα να γράψω για την εμπειρία μου με τον καρκίνο του εντέρου.

Πριν μερικούς μήνες ξαφνικά έπαθα αιμορραγία εντέρου. Είχα παραβλέψει κάποια μικρά συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα και λίγο αίμα στα κόπρανα. Λάθος μου κι αμέλεια. Δούλευα πολύ και είχα πολύ άγχος .

Τελικά μετά από κάποιες εξετάσεις χειρουργήθηκα ρομποτικά από την ομάδα κκ. Ιωάννη Μπράμη και Ελένη Καραφώκα – Μαύρου. Το χειρουργείο πήγε καλά καθώς επίσης και η μετεγχειρητική μου πορεία, χάριν στη γιατρό μου την οποία εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Οι γιατροί είναι φίλοι μας όπως λέει και μια αγαπημένη μου ξαδέλφη η οποία με φρόντισε και με στήριξε   με όλη της την καρδιά και αγάπη.

Η πρώτη μου επαφή με την χειρουργό μου...

© 2012 Ελένη Καραφώκα Μαύρου
Developed by EarthOnWire