Βιογραφικές πληροφορίες

Η Ελένη Καραφώκα Μαύρου, γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1965, στο χωριό Λατσιά, της επαρχίας Λευκωσίας της Κύπρου, όπου και έζησε μέχρι και το 1982. Φοίτησε στο τοπικό Δημοτικό σχολείο και κατόπιν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλαίων Παλλουριώτισας και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό άριστα.


Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών, στην Κύπρο, ήρθε στην Αθήνα όπου στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου του 1982 και Μαρτίου του 1990, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από δίμηνη παραμονή στο New Jersey των ΗΠΑ, για παρακολούθηση μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου στις Βασικές Ιατρικές Επιστήμες, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το Ιούλιο του 1990, διορίστηκε ως ειδικευόμενη χειρουργός στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, μέχρι Απρίλιο του 1991. Το Μάιο του 1991, διορίστηκε και πάλι ως ειδικευόμενη χειρουργός, στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Π.Γ.Ν. Αθηνών “Λαϊκό”, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 1996, μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στην ειδικότητα.

Στην διάρκεια της ειδικότητας, μεταξύ 1 Ιουνίου και 31 Δεκεμβρίου του 1995, υπηρέτησε με εξάμηνη απόσπαση στην Γναθοχειρουργική κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου “ Άγιος Σάββας”, στην οποία απέκτησε εμπειρία στην Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου.

Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Γενική Χειρουργική, μετά από επιτυχή δοκιμασία στις εξετάσεις του Αυγούστου του 1996.

Από τον Ιούνιο του 1997 μέχρι και τον Ιούλιο του 1998, υπηρέτησε στο αγροτικό ιατρείο στην Αντιμάχεια της Κω.

Από τον Νοέμβριο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2003, υπηρέτησε ως υπότροφη της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, στο νοσοκομείο Clementinen στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου και εκπαιδεύτηκε στην Προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Τον Μάιο του 2009, εκπαιδεύτηκε σε πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του εξωτερικού, στην Ρομποτική Χειρουργική.

Η κα Καραφώκα Μαύρου, μετά την λήψη της άδειας ασκήσεως της χειρουργικής ειδικότητας δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, ως εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια. (ΙΑΣΩ GENERAL HOSPITAL, ΕΥΓΕΝΗΔΕΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ). Από τον Οκτώβριο του 2009, εργάζεται σε μόνιμη καθημερινή βάση στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ. Η παρούσα επαγγελματική της δραστηριότητα, εστιάζεται στην ογκολογική χειρουργική και σε συνεργασία με τον καθηγητή και προσωπικό της δάσκαλο κο Ιωάννη Μπράμη , συνέβαλε στην οργάνωση και λειτουργία της “Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας”, η οποία εντάσσεται στην δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα, “Πρότυπου Κέντρου Χειρουργικής Ογκολογίας ” στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι έγγαμος με τον επιχειρηματία Αντώνη Μαύρο και μητέρα δύο αγοριών, του Μανώλη και του Δημήτρη. Κατοικεί μόνιμα στην Αγία Παρασκευή.

Οι αγαπημένες της ασχολίες, εκτός της χειρουργικής, είναι η κηπουρική και η μαγειρική. Αγαπάει τα ταξίδια και γοητεύεται από την επαφή με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες. Μιλάει άπταιστα τα Αγγλικά και αρκετά καλά τα Γερμανικά.

© 2012 Ελένη Καραφώκα Μαύρου
Developed by EarthOnWire